Merirosvojen kuningas

Mainitsemattomista syistä blogi on jälleen jäänyt hoitamattomaksi. Viides kirja on julkaistu nimellä Merirosvojen kuningas ja kuudes kirja lähtee pian esilukuun. Kuten olen somessa infonnut hiljennän nyt tahtia julkaisuun ja pyrin enää yhteen kirjaan vuodessa. Olen saanut julkaisutahdissa valmiin materiaalin kiinni ja nyt on aika hidastaa.

 

Mutta mikä on Merirosvojen kuningas? Taishi Nair on varsin legendaarinen ja pelätty hahmo Gokahdan merillä, mutta tieto piraattikapteenista on ristiriitaista. Hänet kuvataan lempeänä ja surullisen luonteen omaavana miehenä, mutta toisaalta julmana ja armottomana murhaajana. Kumpi on oikea Taishi Nair? Kirja seuraa miehen elämää nuorukaisesta kuolemaan ja selvittää mitä hänelle tapahtui ja mistä hän ylipäätään ilmestyi. Miten nairin piraattien ryhmä syntyi ja miksi? Eräs neljännen kirjan mysteereistäkin selviää niille jotka löytävät hiljaisen tiedon rivien välistä. Kaipauksen ja janon tausta. Maisemat vaihtuvat, käymme lähes jokaisella saagoista tunnetulla mantereella, tutustumme tuttuihin hahmoihin entistä syvemmin ja seuraamme suuria kohtalon hetkiä. Romantiikka ja tragedia vuorottelevat kiihkeään tahtiin.

 

Esilukijani ja muutaman tutun lukijan mukaan viides kirjani on ehkä paras tähän mennessä. Olen kehittynyt kirjoittajana paljon siitä kun julkaisin ensimmäisen kirjani ja näen hyvin miksei yksikään kustantaja tarttunut Hopeakuun Helmeen. Teksti näyttää lapselliselta ja keskeneräiseltä. 

Jos jotain haluan korjata kuitenkin Merirosvojen kuninkaanseen, yksi kuva jäi puuttumaan. Sivulla on jopa teksti 'KUVA' mutta kuva on jotenkin päässyt unohtumaan ja pääsi tarkistuksissa läpi. Tämä harmittaa kovastikin, mutta opettelen antamaan itselleni anteeksi, joten ehkä jossain vaiheessa julkaisen korjatun painoksen jossa kuva löytyy.

 

Viides kirja kertoo muutakin kuin vain tarinan. Oman elämäni oltua kaaoksessa jo joitain vuosia isoveljen merkitys on muuttunut mielessäni. Pikkusiskona oleminen on ollut itsestään selvyys lapsuudesta saakka, mutta vasta se kaaos ja jälkipuinti on saanut pohtimaan kuinka suuri rooli isoveljellä voi pikkusiskolle olla. Taishista oli määrä tulla legenda. Hänellä oli päämäärä, joka vaati hirvittäviä uhrauksia ja rohkeutta. Jokainen isoveljistäni on ollut Taishin esikuvana, sillä hänen roolinsa vaati paljon erilaisia kykyjä ja voimia. Pitkä elämä ja sen tuuliin mukautuminen vaati monia eri ominaisuuksia, jotka kehittyvät vastoinkäymisistä ja korvautuvat tarpeen mukaan uusilla. Jokainen isoveljistäni on ollut tukena niissä elämäni tilanteissa joissa ovat pystyneet ja siten Merirosvojen kuningas kertoo myös isoveljen tarinan. Legendan isoveljestä, jota elämä potki rajusti, mutta joka muutti kohtalon kaikilta niiltä joita auttoi salaa kulissin takaa.