Musiikkia ja aluevaltauksia

Kuten monissa kirjoissa on jo tullut ilmi, niissä lauletaan aika ajoin. Lähes jokaiselle kirjalle on omat lyriikkansa, enkä osaa enää olla laulamatta automatkoilla. Välillä kirjoitan lauluja suomeksi, enimmäkseen englanniksi. Ilman melodioita en osaa kirjoittaa sanoituksia, joten myös melodiat muodostuvat autolla ajellessa.

Tänään julkaisin ensi kertaa instagramiin ensimmäisen kirjan nimikkokappaleen Crimson Road. Suomenkielinen versio ontuu pahasti, joten irjoitan sen ehtiessäni ja inspiraation yllättäessä vielä uudestaan, mutta englanninkielinen versio on valmis ja päätyy videopelini lopputunnariksi, kun se joskus valmistuu. Laulu on muodostunut vasta suomenkielisen tekstin julkaisun jälkeen, joten kirjasta löytyy vain lyhyt lause siitä. Pelissä laulu tulee olemaan esillä jokusen kerran.

Olen kappaleesta melko ylpeä ja sen julkaisu instassa oli iso rajapyykki. Äänitin kappaleen puhelimella ja muokkasin siitä videon. Taustalle piirsin ensimmäisen onnistuneen digipiirrokseni mustavalkoisena. Kuvassa on laulun unholasta mukanaan tuonut hahmo, joka esiintyy ensimmäisen kirjan lisäksi muutamassa muussakin. En ole piirtänyt kyseistä hahmoa koskaan, joten ulkonäkö on tarkentunut pelin hahmonrakennusohjelman kautta.

 

Ja takaisin musiikkiin...

Valitettavasti musiikkiappi apple garageband on itselleni aika haastava käyttää muutoin kuin laulamisen äänittämiseen, joten musiikeissani ei juuri ole muuta kuin laulua. Sanoituksia on nyt 17-19 lauluun, joista osa löytyy sekä suomeksi että englanniksi. Saattaa olla että opettelen vielä lisää joko oikeita instrumentteja, tai musiikki appeja. Toivomani poikkihuilu, kannel ja noitarumpu saattavat jäädä laskuista oman lahjakkuuteni ja budjetin jäädessä reilusti alakanttiin vaaditusta. Ihan kaikkeen en minäkään pysty!(olipas tämä vaatimaton tokaisu...)