Kuudes kirja etenee jälleen

'Hetki lyö' lauloi Kirka lapsuudessani. Yhä sitä kuulee radiosta mutta harvemmin kanavoilta joita nykyisin kuuntelen.

Kuudes kirja Kissain maa alkaa hiljalleen valmistua. Teksti on valmis ja tarkistettu, kuvat asetettu paikoilleen ja tidosto muutettu oikeaan muotoon. Kansikuva on maalattu ja kuvattu, enää sen editointi jäljellä ja kansien suunnittelu voi alkaa.

Yllättäen kuudes kirja on ollut vaikeimmista kirjoitettavista, kuten jossain taisin jo mainita. Liika seesteisyys ja rauhallinen tempo tekivät siitä mielestäni paikoillaan junnaavan, mutta esilukija tyrmäsi väitteeni pitkäveteisyydestä. Ainakin olen yrittänyt parhaani. Sivuja on 404, joten ainakaan se ei ole lyhimpiä teoksiani.

 

Kun Kissain maa sitten on lähestynyt valmistumista ja tekstin käsittelyvaihe on ohi jaksoin taas avata myös kirjan käännöksen. Hiljalleen sekin etenee, mutta tuntuu että aina käännöstä taaksepäin selaillessa teksti tuntuu keskeneräiseltä ja aloitan alusta. Näin ollen pari ekaa kappaletta on kirjoitettu yhä uudestaan ja uudestaan jo muutamaan kertaan enkä ole päässyt perusasioissa edes kirjan puoliväliin sitä yhtäkään kertaa.

Videopelin rakentaminen on avannut Gokahdan karttaa aivan uudella tavalla ja nään yhä tarkemmin millaisesta ympäristöstä haluan kirjoittaa. Tähän ovat tietty vaikuttaneet myös sairastellessani katsomani lukuisat luontodokumentit, jotka valitsin juurikin kirjoja ajatellen. Koko maailmani pyörii hiljalleen vain Gokahdan ympärillä...

 

Markkinointi. Tai sen puute. E ole enää jaksanut panostaa kovinkaan paljon nettimarkkinointiin. Julkaisen instagramissa ajoittain päivityksiä kirjoittamisestani ja kerron uuden kirjan julkaisusta, mutta fakta on ettei mainonta kovin pienessä mittakaavassa kannata, eikä isoon mittakaavaan ole omakustannekirjailijalla varaa. Koronan myötä alan tapahtumia ei ole, en voi siis mainostaa cosplaylla. Päädyin isoveljen suosituksesta kyselemään teknistä urheilu T-paitaa paikallisesta yrityksestä ja päädyinkin tilaamaan kaikenlaista kivaa. Jos Forssassa järjestettävä Suvi-illan maratoni olisi ollut turvallista järjestää (sitä ei vielä ole peruttu, mutta koronan kiihtyessä sitä toivottavasti ei järjestetä) olisin voinut osallistua omalla paidallani. Toki minun kunnollani ei juosta siellä suurimman joukon kärjessä, jossa paidan selkä olisi kaikkien nähtävillä. Viime aikojen urheilu suorituksillani mainoksen näkisi se viimeinen kävelijä, kunnes porhaltaisi ohi.

Paidan laatu oli kuitenkin niin mukava ja painokuva onnistui niin hyvin, että päädyin tilaamaan myös puuvillaisia paitoja työkäyttöön sekä vettä hylkivän soft shell takin. Näistäkin olen hyvin tyytyväinen, joten peukkua Mainos-Kujanpäälle! Hinta oli laadun mukainen ja jos kirjasarja koskaan ottaa riittävästi tuulta alleen tilaan kyllä myytävät fanituotteet mieluusti paikallisesta liikkeestä. Toistaiseksi sellaisille tuotteille ei juurikaan ole ollut kysyntää, mutta saatan joskus syksyllä järjestää taas instagramissa kilpailun, jossa arvon jokusen paidan ja kirjan. Paidat teetän voittajien ilmoittamien kokojen mukaan, joten toimitus kestää vähintään 2 viikkoa.

 

Sellaista tänään. Toivottavasti tästä korona-vitsauksesta selvitään ja maailma palautuu hiljalleen radalleen. Pysykää kaikki turvassa ja terveinä.