Syksy etenee ja läppäri on pysynyt kiinni

Hyvä tovi pääsi vierähtämään taas läppärin avaamisten välillä.On ollut pihatöitä, palkkatöitä, uusia kokemuksia ja se iänikuinen lämmitys. Puulämpö on sentään säästänyt isoilta sähkölaskuilta, mutta aikaahan se vie. Samalla pyrin kokkaamaan takan keittotasolla, joten sitä tyypillistä rentoa tulen tuijotustakin on ollut vähemmän. Jotain sentään olen ehtinyt tehdä.

 

Olen kerran pari maininnut lauluistani ja päätin edistää niiden valmistumista. Löysin Fiveristä säveltäjän joka kuunteli neljä lähimpänä valmistumista olevaa lauluani ja kirjoitti kitarasoinnut ääneni perusteella. Nyt pääsen siis harjoittelemaan niitä lauluja kitara säestyksellä.

Samainen säveltäjä antoi palautetta nuotissa pysymisestä ja kuulin vihdoin omat virheeni lauluista. Näinpä päätin äänittää joitain lauluja uudelleen ja instagramissa onkin nyt ollut joitain uusia äänitteitä. Harkitsen vakavasti, josko lataisin laulut ilman taustoja youtubeen tms jotta saisin selvillä olisiko tyylilleni kuulijoita. Vielä ajatus kuitenkin pelottaa niin taidevarkauksien kuin negatiivisten palautteiden vuoksi. Palaute kasvotusten ja instagramissa on ollut lähes poikkeuksetta positiivista ja rakentavaa, mutta tässä menneisyyden haamut puskevat vahvasti pintaan. Ehkä laitan jonkun videoista galleriaan tänne.

 

Lauluista pääsen taiteeseen. Nyt kun kuuntelen taas aktiivisesti omia äänitteitäni virheitä etsien, Nään uusia kohtauksia laulujen lyriikoihin liittyen. Sehän tietää uusia kuvia. Pakko myös myöntää että viime aikoina kiinnostus animaatiota kohtaan on nostanut päätään ja pohdin sitä keskeneräistä videopeliäni, josko jaksaisin opetella yksinkertaista animaatiota siihen. Lauluni Crimson road on pein tunnarina, joten sitä kuunnellessa nään mielessäni mitä kuvia täytyisi piirtää aloitukseen. Vielä siis vain ideoita. Katsotaan riittääkö kiinnostus, aika, ikä ja terveys opetella tämäkin.

 

Pihatyöt etenevät hitaasti ja suunnitelmat elävät, joten varsinainen fyysinen työ seisoo. Tulevan terassin pohjatyöt ovat laskelmia vaille vamiit, mutta kylmä kausi on jo liian lähellä ja jatkan ensi keväänä. Seinän sain sentään maalattua loppuun kun ensimmäiset yöpakkaset ajoivat ampiaiset vihdoin pesästään lokakuun viimeisellä viikolla. Nyt työkalut on pakattu varastoon talven alta ja piha rauhoittuu kevääseen saakka.

Tharacin kehtolaulu

Jälleen kerran tarve oli saada lievästi karmiva kehtolaulu, jossa on piilotettu opetus lapsille paikasta ja ajalta, josta laulu on kirjoissa periytynyt. Apuna melodian suunnittelussa käytin suomalaisia kehtolauluja ja loruille tyypillistä toistoa. Neliosaiseksi tarkoitetun laulun viimeinen säkeistö on kyseisessä kirjassa kadonnut kauan sitten, joten se jääköön mysteeriksi.

Laulun lisääminen on nyt koe, video on youtubessa piilotettuna, eikä sitä pitäisi löytää sieltä suoraan. Katsotaan miten sen lisääminen sivulle onnistuu.